Gevulde flespompoen met couscous en geitenkaas

45 MIN
4 personen
Gevulde flespompoen met couscous en geitenkaas

Een feestelijk vegetarisch hoofdgerecht, deze butternut pompoen gevuld met couscous, geitenkaas en granaatappel. Het oogt niet alleen prachtig maar met de Midden-Oosterse smaken heb je duizend-en-één kerstnacht op een bord.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 250 g couscous
  • 1 granaatappel
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 200 g geitenkaas
  • 50 g pistachenoten, gedopt
  • 1 bosje koriander
  • 1 el ahornsiroop
  • 3 el olijfolie
  • 2 el ras el hanout
  • 500 ml groentebouillon
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de pompoen overlangs in 2. Schep met een lepel de zaden eruit. Snij er voorzichtig het vruchtvlees uit, tot ongeveer 1,5 cm van de schil. Snij het vruchtvlees in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de gehalveerde pompoenen op. Bestrooi met ras el hanout. Besprenkel met 2 el olijfolie. Zet 30-35 min. in een oven van 200 °C. Voeg na 15 min. ook de blokjes pompoen toe.
  2. Doe de couscous in een kom en schenk er warme bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 min. wellen. Schep de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Snij ondertussen de rode ui fijn. Haal de pitjes uit de granaatappel. Pluk de blaadjes koriander. Meng de rode ui, granaatappelpitjes, pistachenoten en korianderblaadjes door de couscous. Voeg de ahornsiroop, het sap van de limoen en 1 el olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Haal de pompoenen uit de oven. Meng de blokjes pompoen door de couscous. Schep in de uitgeholde pompoenen. Bestrooi met verkruimelde geitenkaas en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 717.18 kcal
Koolhydraten 86.51 g
waarvan suikers 19.34 g
Vet 29.98 g
waarvan verzadigd 8.61 g
Proteïnen 22.03 g
Vezels 8.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin