Gevulde druivenbladeren

80 MIN
4 personen
Gevulde druivenbladeren

Dolmades zijn Turkse druivenbladerenrolletjes die gevuld worden, meestal met een vegetarische vulling, in dit geval groenten, kruiden en kikkererwten.

Ingrediënten

  • 25 druivenbladeren
  • ½ gele paprika, zonder zaadjes en in blokjes
  • 200 g kikkererwten, uitgelekt
  • 1 tomaat, in blokjes
  • ½ ui, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • ½ el munt, fijngehakt
  • ½ el peterselie, fijngehakt
  • ½ kl kruidenmengsel
  • zwarte peper
  • zout

BEREIDING

  1. Blancheer de druivenbladeren 3 minuten in kokend gezouten water. Schep ze uit het water en laat afkoelen op een rooster.
  2. Meng in een kom de paprika met de kikkererwten, de tomatenblokjes en de uisnippers. Breng op smaak met de munt, de peterselie, het kruidenmengsel en wat peper en zout.
  3. Leg de druivenbladeren op een werkblad. Vul 19 bladeren met het mengsel en rol ze op.
  4. Leg de overige 6 druivenbladeren in een grote pan en leg hierop de rolletjes. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met een bord. Overgiet met kokend water tot alles onderstaat. Breng aan de kook. Verlaag dan het vuur en laat 55 minuten pruttelen.
  5. Schep de rolletjes voorzichtig uit de pan en dien op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 144.42 kcal
Koolhydraten 15.84 g
waarvan suikers 2.59 g
Vet 6.04 g
waarvan verzadigd 0.75 g
Proteïnen 6.39 g
Vezels 3.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin