Gevulde courgettetorentjes

20 MIN
4 personen
Gevulde courgettetorentjes

Een leuk hapje voor bij de barbecue of een feestelijke gelegenheid. Voor een veggieversie kan je het gehakt ook vervangen door bijvoorbeeld ricottakaas.

Ingrediënten

  • 250 g kalfsgehakt
  • 2 courgettes
  • 100 g mini-asperges
  • 2 wortelen, in staafjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 50 g zurkel
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de courgettes. Trek ze met een dunschiller in brede linten. Leg ze op een lichtjes met olie bestreken ovenrooster. Zet ze 5 minuten onder de grill.
  2. Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Doe er het gehakt bij en laat het rul bakken. Kruid, indien nodig, bij met peper en zout.
  3. Blancheer de asperges 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat ze uitlekken.
  4. Blancheer de wortelen 2 minuten in gezouten water. Laat ze goed uitlekken.
  5. Kruid de geroosterde courgettelinten met peper en zout. Beleg ze met zurkelblaadjes. Schep er een lepeltje gehakt op. Werk elk rolletje af met een paar asperges en wortelstaafjes. Rol stevig op, steek eventueel vast met een houten prikker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 171.43 kcal
Koolhydraten 13.18 g
waarvan suikers 10.5 g
Vet 5.2 g
waarvan verzadigd 2.7 g
Proteïnen 16.46 g
Vezels 3.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin