Gevulde courgettes met kip, tomaat en mozzarella

35 MIN
4 personen
Gevulde courgettes met kip, tomaat en mozzarella

Ken je de schattige ronde courgettes? Ze zijn ideaal om op te vullen! Bijvoorbeeld met de lekkere combinatie van kip, tomaat en mozzarella.

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 4 courgettes, ronde
  • 3 takjes tijm, verse
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Snij een hoedje van de ronde courgettes en hol uit met een lepel.
  2. Snij het vruchtvlees fijn en houd apart. Hak de knoflook en de tijm fijn. Snij de kipfilet in kleine blokjes.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes goudbruin.
  4. Voeg het blik tomatenblokjes en het vruchtvlees van de courgette toe en laat 2 minuten meestoven. Voeg de knoflook en de tijm toe. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht bijna verdampt is.
  5. Snij ondertussen de mozzarella in plakjes.
  6. Leg een vel bakpapier op de ovenbakplaat en leg daar de courgettes op. Vul ze met het mengsel en verdeel er de in plakjes gesneden mozzarella over. Dek af met het hoedje.
  7. Vul ze met het mengsel en verdeel er de in plakjes gesneden mozzarella over. Dek af met het hoedje. Plaats in de oven voor 20 minuten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 277.14 kcal
Koolhydraten 20.59 g
waarvan suikers 16.72 g
Vet 10.22 g
waarvan verzadigd 4.4 g
Proteïnen 24.39 g
Vezels 5.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin