Gevulde courgette met rundsgehakt en bulgur

35 MIN
2 personen
Gevulde courgette met rundsgehakt en bulgur

Heb je al een gevulde courgette gegeten? Waarschijnlijk wel... Maar gevuld met bulgur? We durven wedden van niet!

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g rundsgehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 30 g parmezaan
  • 125 g kerstomaten
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 kl balsamico
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgettes overlangs in 2 en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten het gehakt, het fijngehakte vruchtvlees van de courgette en de oregano toe en schep regelmatig om. Kruid met peper en zout. Voeg na 4 minuten de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Haal de pan van het vuur en meng er de bulgur door. Verdeel de gehaktmengeling over de courgettes en leg ze in een ovenschaal. Overstrooi met geraspte parmezaan en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snij de kerstomaatjes in 2. Schep door de slamengeling. Meng de extra vierge olijfolie en de balsamico en kruid met peper en zout.
  5. Serveer de gevulde courgettes met de salade en de dressing erover gelepeld.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 857.5 kcal
Koolhydraten 74.06 g
waarvan suikers 23.96 g
Vet 37.04 g
waarvan verzadigd 5.15 g
Proteïnen 49.94 g
Vezels 15.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin