Gevulde aubergines met feta

35 MIN
4 personen
Gevulde aubergines met feta

Ingrediënten

  • 4 aubergines, gehalveerd in de lengte
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Schraap het vruchtvlees uit de aubergines zonder de schil te beschadigen.
  3. Vermeng het vruchtvlees van de aubergines met de feta, de tomaten, de bieslook en een eetlepel olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
  4. Verdeel het mengsel over de aubergines en besprenkel met de overige olijfolie.
  5. Zet de gevulde aubergines 20 minuten in de oven. Verdeel ze over de borden en serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 275.74 kcal
Koolhydraten 12.51 g
waarvan suikers 4.52 g
Vet 18.94 g
waarvan verzadigd 8.6 g
Proteïnen 11.14 g
Vezels 7.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin