Gevulde appel met gehakt

45 MIN
4 personen
Gevulde appel met gehakt

Een origineel en verrassend gerecht, deze appeltjes gevuld met kruidig gehakt. De gember maakt het lekker licht verteerbaar.

Ingrediënten

  • 500 g kalfsgehakt
  • 8 appels
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 el gember
  • 1 kl mosterd
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng het gehakt met het vruchtvlees van de appel, de sjalotten, de gember en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vul de appelen met het gehakt en schik ze in een beboterde ovenschotel.
  4. Plaats de hoedjes op de appelen en zet 25 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 376.28 kcal
Koolhydraten 34.7 g
waarvan suikers 31.89 g
Vet 13.88 g
waarvan verzadigd 7.84 g
Proteïnen 25.37 g
Vezels 6.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin