Gevulde aardappelen met haringtartaar

30 MIN
4 personen
Gevulde aardappelen met haringtartaar

Een heerlijk fris hapje, recht uit Zweden: gevulde aardappelen met haringtartaar. Licht, lekker en Scandinavisch!

Ingrediënten

  • 4 aardappelen, grote
  • 4 haringfilets
  • 1 potje zalmeitje
  • 100 ml zure room
  • ½ bosje dille, fijngehakt, hou enkele takjes opzij
  • 2 eidooiers
  • 1 dl witte wijn
  • 1 kl citroensap
  • 1 el roze peperbes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Boen de aardappelen goed schoon. Kook ze gaar in de schil.
  2. Snij de haringfilets in dobbelsteentjes.
  3. Halveer de aardappelen in de lengte, haal er met een lepeltje zoveel mogelijk vruchtvlees uit. Vermeng het met de haringblokjes, zure room en de helft van de fijngehakte dille. Vul er de aardappelen mee.
  4. Klop de eierdooiers wit-schuimig met de witte wijn. Zet in een warmwaterbad en blijf stevig opkloppen tot de saus bindt (zoals een sabayon). Breng ze op smaak met citroensap, peper en zout.
  5. Doe er de roze peperbessen en de rest van de dille bij. Lepel de warme saus over de gevulde aardappelen. Werk af met de zalmeitjes en een takje dille. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 335.25 kcal
Koolhydraten 17.48 g
waarvan suikers 0.91 g
Vet 18.57 g
waarvan verzadigd 7.07 g
Proteïnen 18.91 g
Vezels 2.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin