Gestoomde zeebaars

20 MIN
2 personen
Gestoomde zeebaars

Een gestoomde zeebaars in zijn geheel staat prachtig op de tafel, is super gezond en smaakt heerlijk af met de Aziatische smaken.

Ingrediënten

  • 1 zeebaars, 600 g
  • 2 el vermicelli, soja
  • 4 sperziebonen, gehalveerd in de lengte
  • 4 shiitake paddestoelen, in stukjes
  • ½ rode paprika, in julienne
  • 1 wortel, in julienne, kleine
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • ¼ ananas, in blokjes
  • 1 el gember, in julienne
  • 1 el olie, plantaardige
  • 1 el glutenvrije sojasaus
  • zwarte peper, gemalen
  • voor de marinade

  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 el gember, fijngehakt
  • 1 el vissaus
  • 1 el olie, plantaardige
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Week de sojavermicelli 5 minuten in heet water, giet af en knip in korte stukjes.
  2. Maak aan beide zijden van de zeebaars drie grote inkervingen en maak de kieuw los.
  3. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Vul hiermee de inkervingen en de kieuw. Stoom de vis 10 minuten en vang het kookvocht op.
  4. Fruit de sjalot, gember en lente-ui in olie. Voeg de wortel, paprika, shiitakes en sperziebonen toe en bak al roerend gaar.
  5. Meng er helemaal op het einde de sojavermicelli en ananas door. Laat 1 minuut bakken en breng op smaak met 2 eetlepels van het bewaarde kookvocht, sojasaus en peper.
  6. Dresseer de vis op een groot bord met de gebakken groenten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 779.78 kcal
Koolhydraten 38.2 g
waarvan suikers 20.16 g
Vet 26.34 g
waarvan verzadigd 6.17 g
Proteïnen 94.73 g
Vezels 7.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin