Gestoofde aubergines

10 MIN
2 personen
Gestoofde aubergines

Serveer aubergines eens op Oosterse wijze! Je marineert de groente in heerlijke Aziatische kruiden en specerijen, om dan te stoven. Een zalig bijgerecht!

Ingrediënten

  • 1 aubergine, in schijfjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 3 lente-uitjes, fijngesnipperd, wit en groen gescheiden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el glutenvrije sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • 2 el olie, plantaardig
  • snufje zeezout

BEREIDING

  1. Bak de knoflook, de sjalot en het wit gedeelte van de lente-ui in de olie. Voeg de schijfjes aubergine toe.
  2. Overgiet met 100 milliliter water en dek af. Laat enkele minuten sudderen, roer regelmatig. Voeg indien nodig extra water toe.
  3. Breng de aubergines op smaak met sojasaus, zeezout, het groen gedeelte van de lente-ui en de sesamolie zodra ze gaar zijn. Haal meteen van het vuur en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 216.49 kcal
Koolhydraten 9.95 g
waarvan suikers 5.84 g
Vet 17.79 g
waarvan verzadigd 2.81 g
Proteïnen 3.31 g
Vezels 4.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin