Gesmoorde lamsschenkels met waterkersstoemp

165 MIN
4 personen
Gesmoorde lamsschenkels met waterkersstoemp

Een stoofpotje waarvoor je veel tijd nodig hebt, maar het resultaat is o zo lekker! Maak zelf eens gesmoorde lamsschenkels met frisse waterkersstoemp!

Ingrediënten

  • 4 lamsschenkels
  • 1 kg aardappel, in stukken
  • 2 wortelen, grof gehakt
  • 3 stengels selder, in stukken
  • 2 uien, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 bussels waterkers, fijngehakt
  • 1 el pickels
  • 2 el bloem
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 660 ml bruin bier
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el mosterd
  • 60 g boter
  • 4 blaadjes laurier
  • 4 kruidnagels
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C.
  2. Kruid het vlees met peper en zout. Bak ze 20 gram boter tot ze een bruin korstje krijgen aan beide zijden. Schep ze op een bord en laat even rusten.
  3. Bak in dezelfde pot de ui samen met de wortel, de selder en de knoflook. Leg er de laurier en wat tijm bij. Roer om en laat 2-3 minuten bakken. Strooi hierover de bloem. Leg de lamsschenksels terug in de pan.
  4. Schenk het bruin bier en de warme kippenbouillon in de pot tot de schenkels voor de helft onderstaan. Breng op smaak met pickles, mosterd, kruidnagels, peper en zout. Roer om.
  5. Plaats de stoofpot afgedekt 2 uur in de oven.
  6. Controleer de garing van het vlees. Het vlees moet zonder moeite van het bot vallen.
  7. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en plet ze fijn met een stamper. Voeg er de boter, het ei en de melk aan toe. Roer om en kruid met peper en zout. Meng de waterkers onder de puree.
  8. Schep een lepel van de puree op elk bord. Leg er een lamsschenkel bij met de gestoofde groenten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 806.87 kcal
Koolhydraten 67.24 g
waarvan suikers 9.29 g
Vet 33.44 g
waarvan verzadigd 16.23 g
Proteïnen 43.75 g
Vezels 11.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin