Geroosterde spruitjes met roquefort en citroendressing

50 MIN
4 personen
Geroosterde spruitjes met roquefort en citroendressing

Op zoek naar een origineel feestelijk vegetarisch voorgerecht, of een bijgerecht bij een stuk geroosterd vlees of wild? Deze geroosterde spruitjes met roquefort en citroendressing zullen de show stelen op de feesttafel!

Ingrediënten

  • 500 g spruiten
  • 100 g veldsla
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 50 g pecannoten
  • 100 g roquefort
  • ½ citroen, biologisch
  • 2 kl honing
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 kl olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kuis en halveer de spruitjes en leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, balsamico, de ahornsiroop en kruid met peper en zout. Hussel om. Rooster de spruitjes 30 minuten. Schep halfweg om. Leg er de laatste 5 minuten de pecannoten bij.
  3. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap. Meng het citroensap en de zeste met de honing en de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de veldsla over de borden en schik daarover de spruitjes, de pecannoten, de gedroogde veenbessen en verkruimel er de roquefort bij. Besprenkel met de dressing en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 351.38 kcal
Koolhydraten 23.45 g
waarvan suikers 19.84 g
Vet 23.81 g
waarvan verzadigd 7.29 g
Proteïnen 10.56 g
Vezels 5.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin