Geroosterde rode biet met bloedworst en kroketten

30 MIN
4 personen
Geroosterde rode biet met bloedworst en kroketten

Een echt bordje winters comfort food: heerlijke zoetige geroosterde rode bietjes met stukjes bloedworst en kroketten voor erbij. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 4 bloedworsten
  • 12 aardappelkroketten
  • 3 rode bieten
  • 1 bakje kervel
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el balsamico
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl grof zout

BEREIDING

  1. Schil de rode bieten en snij ze in gelijke stukken. Snij de rozemarijn fijn. Meng de bieten met de olijfolie, balsamico en rozemarijn. Leg op een bakplaat en bestrooi met grof zout. Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
  2. Laat de boter smelten in een pan en bak de bloedworsten gaar. Snij in plakjes.
  3. Bak de kroketten volgens de aanwijzing op de verpakking.
  4. Serveer de geroosterde rode bieten met de plakjes bloedworst, kroketten en wat plukjes kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 897.38 kcal
Koolhydraten 52.77 g
waarvan suikers 6.77 g
Vet 65.9 g
waarvan verzadigd 22.55 g
Proteïnen 22.58 g
Vezels 5.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin