Geroosterde pompoensalade met rode ui, blauwe kaas en citrus-ahorndressing

40 MIN
2 personen
Geroosterde pompoensalade met rode ui, blauwe kaas en citrus-ahorndressing

De herfst op je bord? Probeer eens deze verrassende salade met geroosterde pompoen en rode ui, blauwe kaas, granaatappelpitjes, pompoenpitten en munt. Daarbij serveren we frisse sla met citrus-ahorndressing. Een zalige herfstige veggie lunch!

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 2 rode uien
  • 2 kl ras el hanout
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • 1 zakje slamengeling
  • 100 gr blauwe kaas (bijv. Danablu of Roquefort)
  • 2 el pompoenpitten
  • ½ granaatappel
  • takjes munt
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • ½ citroen (biologisch)
  • 2 el ahornsiroop
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 240 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Halveer de flespompoen. Verwijder de pitten. Snij in plakken (schillen hoeft niet). Schik op het bakpapier. Verwijder de schil van de rode uien en snij elke ui in 8 partjes. Schik bij de pompoen. Strooi de ras el hanout over de groenten. Besprenkel met de olijfolie en balsamico en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Verwijder de granaatappelpitjes uit de granaatappel. Je kan dit doen door met een houten lepel op de buitenkant van de granaatappel te kloppen, dan vallen de pitjes er mooi uit. Verkruimel de blauwe kaas.
  3. Maak de dressing: was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Doe samen in een kommetje en voeg de ahornsiroop en peper en zout toe. Meng goed en voeg dan straalsgewijs de extra vierge olijfolie toe. Meng tot een dressing.
  4. Haal de pompoen uit de oven, draai de plakjes om. Strooi er de pompoenpitten over en zet nog 5-7 minuten in de voorverwarmde oven. Let op dat de pompoenpitten niet verbranden.
  5. Serveer de geroosterde pompoen met de blauwe kaas, de granaatappelpitten, takjes munt, de sla en de dressing. Smakelijk!