Geroosterde lamsschouder met sinaasappel en hasselbackaardappelen

85 MIN
4 personen
Geroosterde lamsschouder met sinaasappel en hasselbackaardappelen

Een echte 'piece de résistance', deze geroosterde lamsschouder met sinaasappel en hasselbackaardappelen. Een feestelijk hoofdgerecht!

Ingrediënten

  • 1 kg lamsschouder
  • 4 aardappelen, geschild
  • 600 g erwten
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 2 el citroensap
  • 1 el paneermeel
  • 12 g kaas, geraspt
  • 4 el graantjesmosterd
  • 2 el boter, gesmolten
  • 4 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • ½ bosje koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Laat de aardappelen enkele minuten weken in koud water. Maak nadien met een scherp mes inkepingen in de aardappelen zonder ze helemaal door te snijden. Leg ze opnieuw even in het koude water.
  3. Plaats de aardappelen in een ovenschaal. Schenk er de helft van de boter over en kruid met peper en zout. Bak ze 35 minuten in de oven.
  4. Meng ondertussen het sinaasappelsap in een kom met de mosterd, 3 eetlepels olijfolie, oregano, peper en zout. Laat hierin de lamsschouder trekken.
  5. Leg de lamsschouder in een braadslee en schenk er de rest van de marinade over. Zet 60 minuten mee in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de aardappelen uit de oven en giet er de rest van de boter over. Strooi er de kaas en paneermeel over en kruid opnieuw met peper en zout. Zet opnieuw 20 minuten in de oven.
  7. Stoof de sjalot glazig in een eetlepel olijfolie. Haal van het vuur en schep er de erwten en koriander onder. Besprenkel met het citroensap. Kruid af met zout.
  8. Serveer de lamsschouder met de aardappeltjes en het erwtenslaatje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 894.86 kcal
Koolhydraten 42.54 g
waarvan suikers 3.35 g
Vet 51.6 g
waarvan verzadigd 18.46 g
Proteïnen 62.13 g
Vezels 9.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin