Geroosterde groentesalade met rijst en mozzarella

35 MIN
4 personen
Geroosterde groentesalade met rijst en mozzarella

Geroosterde groenten behouden veel smaak en zijn eindeloos te combineren. Deze salade met rijst en mozzarella is lekker makkelijk en een echt smaakbommetje!

Ingrediënten

  • 200 g volkoren rijst
  • 50 g rucola
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 2 courgettes, in stukken
  • 250 g kerstomaten
  • 125 g mozzarella, in stukjes
  • 300 ml groentebouillon
  • 4 el balsamicocrème
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de stukken paprika en courgette op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Laat 20 minuten bakken in de oven. Voeg er dan de tomaten aan toe en besprenkel de groenten met 2 eetlepels balsamicocrème. Zet opnieuw 5 minuten in de oven.
  3. Kook ondertussen de rijst gaar in de groentebouillon.
  4. Haal de groenten uit de oven en leg ze in een mengkom. Voeg hierbij de rijst, de rucola, de mozzarella en de rest van de balsamicocrème. Roer goed om en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 435.23 kcal
Koolhydraten 65.16 g
waarvan suikers 26.03 g
Vet 11 g
waarvan verzadigd 4.72 g
Proteïnen 15.09 g
Vezels 7.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin