Geroosterde groentenschotel

90 MIN
6 personen
Geroosterde groentenschotel

Een geroosterde groentenschotel is het ideale bijgerecht op de feesttafel! Je kan het op voorhand klaarmaken en dan in de oven schuiven als je gasten er zijn.

Ingrediënten

  • 2 rode bieten
  • 2 el balsamico
  • 3 takjes tijm
  • 500 g jonge wortelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 pastinaken
  • 3 takjes salie
  • 1 el honing
  • 300 g rapen
  • 2 venkel
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng een 2 potten gezouten water aan de kook. Schrob de rode bietjes met een schuursponsje. Doe de bietjes in een pot met kokend water en laat 25 minuten koken.
  2. Schil de wortelen (laat er nog een klein beetje loof aan) en de pastinaken. Snij de pastinaken overlangs in 4. Was en halveer de raapjes. Snij de venkel in vieren. Voeg toe aan de andere pot met kokend water en laat 10 minuten koken.
  3. Giet de groenten af en laat ze uitlekken. Meng de olijfolie met de balsamico en honing. Rits de blaadjes van de takjes tijm, rozemarijn en salie en hak fijn. Meng alles door mekaar en kruid royaal met peper en zout.
  4. Halveer de bietjes. Doe alle groenten in een kom en overgiet met de olijfolie mengeling. Meng goed en schik op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 1 tot anderhalf uur in de voorverwarmde oven tot alle groenten mooi geroosterd zijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 232.14 kcal
Koolhydraten 26.15 g
waarvan suikers 10.51 g
Vet 10.75 g
waarvan verzadigd 1.45 g
Proteïnen 4.42 g
Vezels 9.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin