Geroosterde groenten met gebakken ricotta en peterseliedressing

30 MIN
2 personen
Geroosterde groenten met gebakken ricotta en peterseliedressing

We hebben een originele ovenschotel bedacht met een heerlijke gebakken ricotta die letterlijk in het middelpunt van de belangstelling staat! Daarrond komen geroosterde groenten met kruidige olie. Terwijl die in de oven staat, maak je een frisse peterseliedressing die voor wat contrast zorgt.

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 takjes tijm
  • 1 stick honing
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 250 g ricotta
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stokbroodje
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in staafjes. Snij de courgette in halve maantjes. Snij de rode ui in partjes. Snij de rode paprika in blokjes van 2 cm.
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de olijfolie met de tijm, honing en oregano. Neem een grote (lage) ovenschaal en stort er de ricotta in het midden op uit. Schik er de groenten rondom in 1 laag. Besprenkel met de olijfolie met kruiden. Kruid met peper en zout. Leg ook de teentjes knoflook (ongepeld) erbij. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Leg er na 10 minuten ook het brood bij op een apart rooster. Haal de teentjes knoflook uit de oven.
  3. Hak de bladpeterselie grof. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Pers het sap. Haal de geroosterde teentjes knoflook uit het vel. Doe de bladpeterselie, knoflook, citroenzeste en -sap, per persoon 1 eetlepel water en extra vierge olijfolie in een keukenrobot of blender en mix tot een groene dressing. Kruid met peper en zout.
  4. Snij het brood in stukken. Serveer de ovenschaal midden op de tafel en besprenkel met de peterseliedressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 843.08 kcal
Koolhydraten 77.98 g
waarvan suikers 31.3 g
Vet 47.17 g
waarvan verzadigd 14.93 g
Proteïnen 22.22 g
Vezels 13.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin