Bloemkool in de airfryer? Yes you can! Wij testten het uit en delen ons heerlijke recept! Experimenteer gerust met de kruidenmengeling...
Ingrediënten
1 grote bloemkool
3 el zonnebloemolie
1 kl knoflookpoeder
1 kl paprikapoeder
1 kl kurkuma
½ kl zout
½ kl zwarte peper
4 el mayonaise
½ kl harissa
1 stengel lente-ui
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwijder de steelaanzet van de bloemkool met een mes en breek in kleine roosjes. De binnenste bladeren die rondom de bloemkool zitten kan je ook prima gebruiken, dus die hakken we in hapklare stukjes.
Marinade: meng een de zonnebloemolie met het lookpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zout en versgemalen zwarte peper in een mengkom. Voeg de bloemkoolroosjes (en de bladeren!) toe en schep goed om.
Schep in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat de bodem bedekt is, en dat de roosjes niet bovenop elkaar liggen. Stel de airfryer in voor 10 minuten kooktijd aan een temperatuur van 200 ºC.
Dipsaus: meng de mayonaise met de harissa.
Snij de lente-ui in ringen.
Serveer de geroosterde bloemkoolroosjes met de dipsaus.