Geroosterde bloemkoolsoep met soepparels

30 MIN
2 personen
Geroosterde bloemkoolsoep met soepparels

Zin in een heerlijk hartverwarmde en lekker vullende soep? Wat denk je van deze originele geroosterde bloemkoolsoep, afgewerkt met soepparels. Dat zijn heerlijk krokante deegbolletjes voor in de soep, die je misschien wel kent vanop je vakantie in Duitsland of Oostenrijk. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 300 g bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 100 g bloemige aardappelen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaan
  • 30 g soepparels
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de bloemkoolroosjes. Leg er de ongepelde knoflookteentjes bij. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij de ui grof. Schil de wortelen en snij in blokjes. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een soeppot en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de wortel en aardappel toe. Laat 5 minuten stoven. Breng per persoon 350 milliliter water aan de kook in een waterkoker.
  5. Schenk het hete water bij de groenten en voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.
  6. Snij de bladpeterselie fijn.
  7. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven. Voeg toe aan de soep, maar hou per persoon een geroosterd bloemkoolroosje opzij. Knijp de zacht geworden knoflook uit het velletje en voeg toe aan de soep. Laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
  8. Mix de soep met een staafmixer en roer er de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  9. Serveer de soep met het geroosterde bloemkoolroosje, de soepparels en de fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 492.61 kcal
Koolhydraten 33.55 g
waarvan suikers 16.06 g
Vet 31.72 g
waarvan verzadigd 8.44 g
Proteïnen 13.95 g
Vezels 10.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin