Gerookte forel met zomerpuree, gegrilde courgette en kruidensla
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Isa: ""Zomerpuree?" hoor ik je denken. Zo noem ik mijn versie van puree met sjalot en zuring gebakken in een klontje boter. Een kleine moeite om van je dagelijkse puree een smaakbom te maken!"
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
1 courgette
1 sjalot
10 gr zuring
50 ml witte wijn
½ blokje visbouillon
50 gr kruidensla
olijfolie
boter
1 el Provençaalse kruiden
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snijd de courgette in dunne plakken van max 0,5 cm. Besprenkel met een scheutje olijfolie en kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Laat een grillpan goed warm worden op het vuur en gril de courgette, tot die gaar is en er mooie grillstrepen ontstaan.
Snipper intussen de sjalot heel fijn. Smelt een klont boter in een steelpan en fruit de helft van de sjalot in 2 min. glazig. Voeg de zuring toe en laat slinken. Kruid met zout en zwarte peper. Schep de zuring en sjalot uit de pan. Straks meng je dit onder de puree.
Saus: smelt opnieuw een klont boter in de steelpan en fruit de rest van de sjalot in 2 min. glazig. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Verkruimel de bouillon erbij en overgiet met de room. Laat pruttelen op zacht vuur.
Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Schep de sjalot en zuring uit stap 3 eronder.
Lepel de puree op een bord en wrijf een beetje open (zie foto, zie tip). Schik de gegrilde courgette en gerookte forel erbij. Lepel de saus erbij en werk af met de kruidensla en versgemalen peper. Smakelijk!
TIP: Dresseren kan je leren. Onze stylistes zorgen met de foto voor een leidraad thuis, maar doe gerust je eigen ding. Een toefje hier, een spatje daar ...