Geroerbakte spinazie met zeebaars en polentakoekjes

25 MIN
4 personen
Geroerbakte spinazie met zeebaars en polentakoekjes

Een visje met Zuiderse twist! Ontdek dit heerlijk recept voor geroerbakte spinazie met een lekker stukje zeebaars, frisse tomaatjes en polentakoekjes.

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets
  • 350 g polenta
  • 1 kg spinazie, grof gehakt
  • 2 tomaten, in schijfjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el rodewijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng in een kom de tomaten met de sjalot en overgiet met het wijnazijn en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Breng 1 liter gezouten water aan de kook. Voeg zodra het water kookt de polenta toe en roer dit goed door tot een klontervrije pap. De polenta wordt heel dik en steeds moeilijker om door te roeren. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en laat de polenta onder constant doorscheppen 3 minuutjes op laag vuur verwarmen.
  3. Bekleed een lage bak of schaal (bijvoorbeeld een voorraadbak of ovenschaal) met plasticfolie en schep de polenta hierin. Strijk de bovenkant glad en laat volledig afkoelen. Als de polenta hard is, steek je met een uitsteekring 8 schijven uit. Bak ze aan beide kanten krokant en goudbruin in 1 eetlepel olijfolie. Schep uit op een bord en laat rusten.
  4. Kruid de visfilets met peper en zout. Doe opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak hierin de vis gaar.
  5. Fruit ondertussen de knoflook in de resterende eetlepel olijfolie. Leg er meteen de spinazie bij en kruid met peper en zout. Bak al roerend tot het geslonken is.
  6. Verdeel de vis, spinazie en polenta over de borden. Serveer met de gemarineerde tomaten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 477.94 kcal
Koolhydraten 20.89 g
waarvan suikers 2.1 g
Vet 24.17 g
waarvan verzadigd 4.26 g
Proteïnen 44.27 g
Vezels 7.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin