Gepofte zoete aardappel met spekjes, guacamole, tomatensalsa en cheddar
40 MIN
2 personen
Chef Claire: "Olé! We gaan de Mexicaanse tour op, een van m'n favoriete wereldkeukens: Mexicaans! Benieuwd wat je van deze zoete aardappel met spekjes, guacamole, salsa en cheddar vindt."
Ingrediënten
400 gr zoete aardappelen
200 gr kerstomaten
½ sjalot
10 gr bieslook
½ limoen
1 rode paprika
100 gr gezouten spekblokjes
2 kl Mexiaanse kruidenmix
60 gr guacamole
olie
1 el olijfolie
1 kl witte wijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C.
Prik enkele gaatjes in de zoete aardappel. Halveer in de lengte en schik in een
ovenschaal met de snijkant naar beneden. Besprenkel met olie, zout en zwarte peper en rooster 35 min. in de oven (zie tip).
Snijd de kerstomaten in 4 en snipper de sjalot en het bieslook fijn. Schep om met de olijfolie, witte wijnazijn, zout en zwarte peper. Spoel de limoen, boen goed schoon en rasp de zeste erbij. Werk af met een kneep limoensap.
Snijd de paprika in reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de paprika alvast 3 min. op hoog vuur. Voeg vervolgens de spekblokjes toe en bak nog eens 3 min. mee. Kruid met de Mexicaanse kruidenmix, zout en zwarte peper.
Haal de zoete aardappel uit de oven en controleer of ie mooi zacht is. Zet vervolgens de grillstand aan. Draai de zoete aardappel om met de snijkant naar boven en beleg met de spekjes met paprika. Strooi de cheddar erover en gril nog 5 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is.
Werk de zoete aardappel af met de tomatensalsa en een dot guacamole. Smakelijk!
TIP: Je kan de zoete aardappel ook sneller poffen in de microgolfoven. Start met 3-4 min. en ga zo door tot ie mooi zacht is.