Gepofte zoete aardappel met spek, tomatensalsa en zure room

40 MIN
2 personen
Gepofte zoete aardappel met spek, tomatensalsa en zure room

Dit gerecht ziet er pure verwennerij uit, en toch is het koolhydraatarm. Genieten zonder schuldgevoel van deze originele gepofte zoete aardappel met frisse zure room, krokant gebakken spekblokjes, kerstomatensalsa én cheddarkaas. Dit wil je toch proeven?

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappelen
  • 50 g veldsla
  • 1 sjalot
  • 200 g kerstomaten
  • 10 g bladpeterselie
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 potje zure room
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en prik ze rondom diep in met een vork. Schik ze in een ovenschaal en zet 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze gaar zijn.
  2. Was de veldsla en laat uitlekken. Snij de sjalot fijn. Snij de kerstomaten in kwartjes. Pluk de blaadjes bladpeterslie en hak de helft van de blaadjes fijn. Meng de sjalot, kerstomaten en fijngehakte bladpeterslie. Voeg de helft van de wittewijnazijn, peper en zout toe en meng. Dit is de tomatensalsa. Zet even opzij.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de gerookte spekblokjes toe. Bak ze krokant.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de rest van de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Schik de veldsla op de borden en druppel er de dressing over. Snij de zoete aardapppelen open, leg ze bij de veldsla en schep er een lepel zure room, de spekblokjes en de tomatensalsa op. Strooi er de cheddarkaas en de blaadjes bladpeterslie over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 797.44 kcal
Koolhydraten 22.42 g
waarvan suikers 4.71 g
Vet 60.01 g
waarvan verzadigd 45.16 g
Proteïnen 22.4 g
Vezels 3.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin