Gepofte zoete aardappel met spek, tomatensalsa en zure room

40 MIN
2 personen
Gepofte zoete aardappel met spek, tomatensalsa en zure room

Dit gerecht ziet er pure verwennerij uit, en toch is het koolhydraatarm. Genieten zonder schuldgevoel dus van deze originele gepofte zoete aardappel met frisse zure room, krokant gebakken spekblokjes, kerstomatensalsa én cheddarkaas. Dit wil je toch proeven?

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappelen
  • 1 sjalot
  • 200 g kerstomaten
  • 10 g koriander
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 zakje veldsla
  • 1 potje zure room
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en prik zet rondom diep in met een vork. Schik ze in een ovenschaal en ze 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze gaar zijn.
  2. Snij de sjalot fijn. Snij de kerstomaten in kwartjes. Pluk de blaadjes koriander en hak de helft van de blaadjes fijn. Meng de sjalot, kerstomaten en fijngehakte koriander. Voeg de helft van de wittewijnazijn, peper en zout toe en meng. Zet even opzij.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de gerookte spekblokjes toe. Bak ze krokant.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de rest van de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Was de veldsla en laat uitlekken. Schik de veldsla op de borden en druppel er de dressing over. Snij de zoete aardapppelen open, leg ze bij de veldsla en schep er een lepel zure room, de spekblokjes en de tomatensalsa op. Strooi er de cheddarkaas en de blaadjes koriander over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 802.59 kcal
Koolhydraten 23.14 g
waarvan suikers 4.71 g
Vet 60 g
waarvan verzadigd 45.16 g
Proteïnen 22.88 g
Vezels 4.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin