Gepofte bietjes met steak en sjalottensaus

70 MIN
4 personen
Gepofte bietjes met steak en sjalottensaus

Steak, maar dan op een andere manier. Met sjalottensaus op basis van een vleesfond en porto. En daarbij gepofte bietjes. Lekker origineel, boordevol smaak! Serveer met kroketjes.

Ingrediënten

  • 4 rundersteak
  • 3 bieten, in verschillende kleuren
  • 4 sjalotten
  • 1 takje tijm
  • 50 g rucola
  • 4 el porto
  • 200 ml vleesfond
  • 2 el boter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de bieten en maak 3 afzonderlijke papillotes. Doe in de aluminiumfolie telkens een bietje, een takje tijm, een flinke geut olijfolie en kruid met peper en zout. Leg 1 uur in een oven van 200 °C.
  2. Snij de sjalotten in ringen. Smelt boter in een pan en stoof de sjalotten langzaam, tot ze beginnen te karamelliseren. Schep uit de pan en hou even apart. Smelt opnieuw boter en bak de steaks 3 minuten aan elke kant op hoog vuur. Hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Voeg de sjalotten terug toe aan de pan, laat even opwarmen en blus dan met de porto. Laat kort uitdampen en voeg dan de vleesfond toe. Laat inkoken tot een saus. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de gepofte bietjes in partjes en serveer met de steaks, de sjalottensaus en rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 428.87 kcal
Koolhydraten 10.54 g
waarvan suikers 6.61 g
Vet 24.44 g
waarvan verzadigd 7.69 g
Proteïnen 38.41 g
Vezels 3.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin