Gepofte bietjes met geitenkaas en komijncrumble

90 MIN
4 personen
Gepofte bietjes met geitenkaas en komijncrumble

Dit mooie gerechtje met gepofte bietjes is een ideaal vegetarisch voorgerechtje of een bijgerecht voor op de feesttafel.

Ingrediënten

  • 3 bieten, in verschillende kleuren
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • balsamico
  • sherry-azijn
  • 25 g boter
  • 50 g bloem
  • 25 g geitenkaas, geraspt
  • 1 eidooier
  • 1 tl komijn, gemalen
  • 2 el komijnzaad
  • peper
  • zout
  • 80 g zachte geitenkaas
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en maak 3 afzonderlijke papillotes (zodat de rode biet de andere bietjes niet kleurt). Doe in de aluminiumfolie telkens een bietje, een teentje look, een flinke geut olijfolie en een geut azijn (doe balsamico bij de rode biet, de sherry-azijn bij de andere bietjes). Doe de pakketjes goed dicht. Leg 1,5 uur in een oven van 200 °C. Prik af en toe eens met een mesje in de bietjes, om te voelen of ze al zacht zijn.
  2. Maak de crumble: laat de boter smelten en meng onder de bloem en de geraspte geitenkaas, en voeg de eierdooier toe, de gemalen komijn en de komijnzaadjes. Kruid goed af met zout en peper. Je hebt nu een kruimelig deeg. Verdeel over een bakplaat met matje of bakpapier en laat ongeveer 15 minuten garen in de oven.
  3. Meng de zachte geitenkaas met de yoghurt en kruid af met peper en zout. Doe in een spuitzakje.
  4. Laat de bietjes afkoelen als ze gaar zijn. Hou het kookvocht in het zilverpapier goed bij! Snij ze dan in hele fijne plakjes en gebruik ringetjes van verschillende maten om mooie rondjes uit te steken. Schik ze op individuele bordjes of een grote schaal door mekaar.
  5. Meng het rode bietenvocht met goede olijfolie en breng eventueel nog op smaak met peper, zout en citroensap. Sprenkel over de bietjes.
  6. Spuit kleine dotjes geitenkaas naast de bietjes en strooi er de crumble over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 207.54 kcal
Koolhydraten 14.83 g
waarvan suikers 2.64 g
Vet 12.97 g
waarvan verzadigd 6.93 g
Proteïnen 8.07 g
Vezels 0.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin