Geplette aardappelen met ratatouille en geitenkaas

30 MIN
2 porties
Geplette aardappelen met ratatouille en geitenkaas

Een heerlijk Provençaals en veggie gerechtje. Voorgekookte krielaardappelen worden platgeduwd en dan verder geroosterd in de oven, waardoor ze heel krokant worden, zalig! Daarbij een kruidige ratatouille met lekker veel groenten en zachte geitenkaas. Lekker licht genieten!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 ui
  • ½ courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 g geitenkaas
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de krieltjes en kook ze halfgaar in 15 minuten in gezouten water. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de ui fijn. Snij de courgette, aubergine en paprika in blokjes. Pers de knoflook.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Giet de krieltjes af, en doe ze dan terug in de kookpot. Laat ze kort uitdampen op het vuur. Stort ze dan op de bakplaat. Laat even afkoelen.
  4. Duw de voorgekookte krieltjes plat met de achterkant van een lepel. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de geplette aardappelen mooi krokant zijn.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof aan voor 3 minuten en voeg dan de Provençaalse kruiden en de paprika-, aubergine- en courgetteblokjes toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven, schep regelmatig om.
  6. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe aan de groenten en kruid met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Verkruimel de geitenkaas en hak de bladpeterselie fijn.
  8. Serveer de geplette aardappelen met de ratatouille en de geitenkaas. Werk af met de fijngehakte peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 583.5 kcal
Koolhydraten 64.34 g
waarvan suikers 17.61 g
Vet 24.97 g
waarvan verzadigd 7.8 g
Proteïnen 18.43 g
Vezels 16.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin