Geplette aardappel met wittekool en cordon bleu

30 MIN
2 personen
Geplette aardappel met wittekool en cordon bleu

Vandaag een heerlijke klassieker op het menu! We maken wittekool in witte saus, en dat mengen we dan met geplette aardappelen. Daarbij nog een krokante, kazige cordon bleu en het feest is compleet. Comfort food voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g wittekool
  • 2 cordon bleus (varken)
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng een aparte kookpot met gezouten water aan de kook en voeg de wittekool toe. Kook 7-8 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
  3. Maak de bechamelsaus: laat de helft van de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  4. Meng de witte saus met de gekookte wittekool. Hou warm op een zacht vuur.
  5. Smelt de rest van de boter in een antikleefpan en bak de cordon bleus 4-5 minuten aan elke kant op een zacht vuur.
  6. Giet de aardappelen af en plet ze met een vork (je hoeft ze niet te stampen, er mogen nog wat stukjes inzitten). Hak de bladpeterselie fijn. Meng de wittekool met witte saus door de aardappelen. Kruid met peper en zout. Meng er de peterselie door.
  7. Serveer de geplette aardappelen met witte kool samen met de cordon bleu.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 735.89 kcal
Koolhydraten 77.6 g
waarvan suikers 9.97 g
Vet 27.78 g
waarvan verzadigd 11.97 g
Proteïnen 39.74 g
Vezels 9.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin