Gepekelde komkommer met roze peper

255 MIN
8 porties
Gepekelde komkommer met roze peper

Komkommer kan je perfect pekelen, zodat je het lekker lang kan bewaren. Met dit eenvoudige recept met roze peper heb je maar weinig werk.

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 240 ml appelazijn
  • 10 ml mirin
  • 40 g suiker
  • 1 kl peperbol, roos

BEREIDING

  1. Snijd de komkommers heel fijne linten met een scherp mes of met behulp van een mandoline. Doe de komkommer in een grote bokaal en strooi er de roze peperkorrels over.
  2. Meng de suiker met de appelazijn en de mirin. Giet het mengsel over de komkommer.
  3. Sluit de bokaal en zet de gepekelde komkommer in de koelkast. Laat minstens 4 uur trekken in de koelkast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 42.02 kcal
Koolhydraten 7.58 g
waarvan suikers 6.76 g
Vet 0.24 g
waarvan verzadigd 0.01 g
Proteïnen 0.68 g
Vezels 1.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin