Gemengde groenten in currysaus

30 MIN
4 personen
Gemengde groenten in currysaus

Knapperige geroerbakte groentjes die geserveerd worden in een Aziatische pittige currysaus. Serveer met rijst voor een perfect vegetarisch hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 2 wortelen, grof gesneden
  • 2 zoete aardappelen, grof gesneden
  • 20 sperziebonen, gehalveerd
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 stengels citroengras, geplet en grof gehakt
  • 1 stengel citroengras, fijngehakt
  • 2 kl currypasta, rood
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • snufje rietsuiker
  • 2 el olie, plantaardige
  • 4 takjes koriander
  • snufje zeezout

BEREIDING

  1. Fruit de grof gehakte stengels citroengras in olie. Voeg de wortel, het fijngehakte citroengras, de ui en curry toe. Overgiet met 600 milliliter water en laat 10 minuten stoven. Doe er de zoete aardappelen en sperziebonen bij.
  2. Voeg, zodra de groenten gaar zijn, de kokosmelk, vissaus, een snufje rietsuiker en zeezout toe. Roer om en laat 1 minuut stoven.
  3. Werk af met korianderblaadjes


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 204.46 kcal
Koolhydraten 16.46 g
waarvan suikers 6.99 g
Vet 13.43 g
waarvan verzadigd 5.85 g
Proteïnen 3.41 g
Vezels 4.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin