Gemberkoekjes

30 MIN
16 stuks
Gemberkoekjes

Gemberkoekjes zijn een heerlijke klassieker in de kerstperiode. Je hoeft geen keukenwonder te zijn want deze koekjes bak je snel en makkelijk.

Ingrediënten

  • 40 g zelfrijzende bloem, gezeefd
  • 85 g bloem, gezeefd
  • 50 g rietsuiker
  • 2 el honing
  • 50 g boter, in blokjes
  • 2 cm gember, geraspt
  • ½ kl gemberpoeder
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Meng de bloem met de gemberpoeder, het zout, de rietsuiker en de boter tot een mooi deeg.
  3. Voeg de honing en de gember toe en kneed tot een homogene massa.
  4. Verdeel het deeg in 16 bolletjes en druk ze plat. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  5. Bak de koekjes 15 minuten goudbruin en laat ze afkoelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 69.55 kcal
Koolhydraten 10.24 g
waarvan suikers 4.59 g
Vet 2.72 g
waarvan verzadigd 1.7 g
Proteïnen 0.93 g
Vezels 0.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin