Gemberkip met boontjes, rijst, puntparika en Thais basilicum

40 MIN
2 personen
Gemberkip met boontjes, rijst, puntparika en Thais basilicum

Chef Caroline: "De inspiratie voor dit gerecht vond ik bij 'The Woks of Life', een blog met veel Chinese klassiekers. Zoals deze kip met gember en boontjes, een heerlijke combinatie! De reepjes krokant gebakken gember zijn een leuke extra als finishing touch!"

Ingrediënten

  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gr verse gember
  • 20 ml sojasaus
  • 300 gr kippendij
  • 125 gr witte rijst
  • 2 kl wokkruiden
  • 10 gr Thais basilicum
  • olie
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 kl suiker
  • scheutje azijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden en halveer. Snijd de puntpaprika in fijne, halve ringen. Pers de knoflook. Rasp de helft van de gember (zie tip), snijd de andere helft in fijne plakjes en vervolgens in reepjes.
  2. Marinade kip: meng per persoon 1 eetlepel water met de helft van het maïszetmeel. Roer de geraspte gember, de helft van de knoflook, de helft van de sojasaus en de sesamolie erdoor. Kruid met zwarte peper. Snijd de kip in reepjes en schep onder de marinade. Bewaar in de koelkast.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Woksaus: meng 50 ml water per persoon met de wokkruiden, de rest van het maïszetmeel, de rest van de sojasaus, de suiker en een snuifje zwarte peper.
  5. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en bak de reepjes gember op hoog vuur krokant en goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met een snuifje zout.
  6. Verhit opnieuw een scheutje olie in de (wok)pan en roerbak de kip op middelhoog vuur met de marinade voor zo'n 5-6 min. Let op, het kan wat spatten! Schep de kip uit de pan.
  7. Verhit opnieuw een scheutje olie in de (wok)pan. Voeg de prinsessenboontjes toe en bak ze 1 min. op middelhoog vuur, zonder te roeren. Voeg 50 ml water per persoon en de rest van de knoflook toe en stoof tot het water verdampt is. Voeg de puntpaprika toe en roerbak 3 min. Voeg de woksaus toe en roerbak kort tot de saus begint in te dikken. Roer de kippenreepjes erdoor. Proef en voeg naar smaak een scheutje azijn toe.
  8. Serveer de rijst met de gewokte kip en groenten. Strooi de krokant gebakken gember erover, werk af met Thais basilicum. Smakelijk!
  9. TIP: Gember kan je gemakkelijk schillen met een koffielepel. Schraap met de rand van de koffielepel over de beige schil, die komt dan gemakkelijk mee en zo heb je weinig verlies.