Gemarineerde spiering met bruschetta en auberginewedges

30 MIN
2 personen
Gemarineerde spiering met bruschetta en auberginewedges

Chef Caroline: "Vandaag serveer ik je een BBQ-proof, Italiaans geïnspireerd gerecht! Je maakt zelf een lekkere marinade voor de spiering en aubergine en lekkere bruscetta-broodjes met tomaat en Gran Moravia. Ga jij voor de grillpan of barbecue?"

Ingrediënten

  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 1 aubergine
  • 2 spieringkoteletten
  • 1 stokbrood
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr Gran Moravia
  • 50 gr rucola
  • tijm
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C voor het stokbrood. Wil je dit gerecht op de barbecue klaarmaken? Verwarm die dan alvast voor!
  2. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Meng 2 el olijfolie per persoon met de rozemarijn, BBQ-kruiden en een snuifje zout en zwarte peper. Snijd de aubergine in wedges. Bestrijk de spiering en auberginewedges met de olie.
  3. Rooster het stokbrood in 5 min. goudbruin in de oven.
  4. Snijd de tomaat in fijne blokjes. Breng op smaak met zout, zwarte peper en een scheutje olijfolie.
  5. Laat een grillpan warm worden op het vuur. Snijd het stokbrood in sneetjes van 2 cm dik. Halveer de knoflook en wrijf hiermee de sneetjes stokbrood aan 1 kant mee in (zie tip). Besprenkel met wat olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Rooster de broodjes met de oliekant naar beneden 1 à 2 min. in de grillpan. Let op, de broodjes kunnen snel verbranden.
  6. Bak de auberginewedges rondom in de grillpan zo'n 3-4 min. per zijde. Leg het vlees erbij en bak 2-3 min. per zijde. Niet genoeg plaats in de grillpan? Gebruik dan een extra pan.
  7. Snijd het vlees in plakjes. Schep de tomatenblokjes op de broodjes en strooi de Gran Moravia erover. Serveer het vlees, de aubergine en bruschette samen met een handje rucola. Smakelijk!
  8. TIP: Een techniek die ik leerde van de Spaanse bereiding 'pan con tomate'. Je kan de knoflook ook persen met een knoflookpers en mengen met wat olijfolie en hiermee de broodjes bestrijken.