Gemarineerde kipsaté's met Aziatische salade

25 MIN
2 personen
Gemarineerde kipsaté's met Aziatische salade

Kleurrijk, bomvol smaak en lekker licht. Zo hebben we het graag! We maken malse gemarineerde kipsaté's met een frisse Aziatische salade erbij. Hiervan ga je smullen op een zomerse avond.

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 20 g gember
  • ½ rode chilipeper
  • ½ limoen
  • ½ komkommer
  • 2 wortelen
  • 150 g sojascheuten
  • 2 little gems
  • 30 g pinda's
  • 4 satéprikker
  • 1½ el arachideolie
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes van 2 bij 2 cm.
  2. Pers de helft van de knoflook. Meng de geperste knoflook met de arachideolie, de helft van de sojasaus, de helft van de suiker en peper. Meng de kippenblokjes door deze marinade. Bedek met plastiekfolie en laat 15 minuten marineren in de koeling.
  3. Pers de rest van de knoflook, schil en rasp de gember. Meng in een kommetje. Verwijder de zaadjes van de aangegeven hoeveelheid chilipeper met een koffielepel en snij in fijne stukjes.
  4. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng met het gember-knoflookmengsel, de rest van de suiker, de rest van de sojasaus en de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Dit is de dressing.
  5. Snij de komkommer in fijne blokjes. Schil de wortelen en rasp met een grove rasp. Doe de geraspte wortel, de komkommer en de sojascheuten in een kom en meng er de dressing door. Laat marineren.
  6. Maak de blaadjes los van de little gem. Hak de pinda's grof.
  7. Rijg de stukjes gemarineerde kip aan de satéstokjes en bak ze goudbruin in een antikleefpan, ongeveer 3 minuten per kant.
  8. Verdeel de little gem blaadjes over de borden. Schep er de gemarineerde groenten op. Leg er de kipsaté's bij. Strooi er de grofgehakte pinda's over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 501.49 kcal
Koolhydraten 25.43 g
waarvan suikers 18.41 g
Vet 22.43 g
waarvan verzadigd 3.45 g
Proteïnen 46.58 g
Vezels 8.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin