Gemarineerde eendenborst met vijgen en geroosterde krieltjes

90 MIN
4 personen
Gemarineerde eendenborst met vijgen en geroosterde krieltjes

Een feestelijk gerechtje dat haalbaar is! Een heerlijke gemarineerde eendenborst met verse vijgen, een Chinees geïnspireerd sausje en geroosterde krieltjes.

Ingrediënten

  • 2 eendenborsten
  • 800 g krielaardappelen
  • 6 vijgen, gehalveerd
  • 1 handvol kervel
  • 75 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • Voor de marinade

  • ½ sinaasappel, sap geperst
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 20 g gember, geraspt
  • 3 steranijs
  • 3 el sojasaus
  • 3 el honing
  • 1 el rijstazijn

BEREIDING

  1. Snij het vel van de eendenborsten kruiselings in. Meng de ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Leg de eendenborsten erbij en schep goed om. Dek af en zet 1 uur in de koeling.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Haal de eendenborsten uit de marinade en giet de marinade in een steelpannetje. Dep de eendenborsten droog met keukenpapier. Kruid ze met zout en het Chinees vijfkruidenpoeder. Verhit een pan (die ook in de oven mag) op een medium vuur. Leg er de eendenborsten in, met de velkant eerst. Laat 6-8 minuten bakken. Schep het vet uit de pan in een kommetje. Draai de eendenborsten om, leg de gehalveerde vijgen erbij en zet de pan 10 minuten mee in de oven. Besprenkel de krieltjes met het eendenvet.
  4. Zet het steelpannetje met de marinade op het vuur en laat tot de helft inkoken.
  5. Haal de eendenborsten uit de oven en laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het dan in plakjes.
  6. Serveer de plakjes eendenborst met de geroosterde krieltjes en de vijgen. Lepel er de saus over. Werk af met geroosterde hazelnoten en kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 868.95 kcal
Koolhydraten 65.59 g
waarvan suikers 24.5 g
Vet 48.11 g
waarvan verzadigd 14.07 g
Proteïnen 40.24 g
Vezels 9.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin