Gemarineerd varkensvlees met hummus, geroosterde groenten en pitabrood

40 MIN
2 personen
Gemarineerd varkensvlees met hummus, geroosterde groenten en pitabrood

Chef Isa: "De beste hummus die ik ooit gegeten heb is zonder twijfel de hummus zoals Ottolenghi die maakt. Met tahin, citroensap én een ijsblokje. Dat laatste klinkt misschien raar, maar zorgt ervoor dat je hummus superglad wordt."

Ingrediënten

  • 200 gr rode biet
  • 1 venkel
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 200 gr kikkererwten
  • 2 el tahin
  • 300 gr spiering
  • 4 pitabroodjes
  • 10 gr platte peterselie
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de rode biet in wedges en de venkel in dunne parten. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, de helft van de BBQ-kruiden, zout en zwarte peper. Plet de knoflook en leg (ongepeld) mee op de bakplaat. Rooster 25-30 min. in de oven, tot de groenten gaar zijn.
  3. Pers de citroen. Mix, met een blender of staafmixer, de kikkererwten (uitgelekt) met de tahin, het citroensap, een snuif zout en scheutje olijfolie tot een gladde hummus (zie tip).
  4. Marineer de spiering met de rest van de BBQ-kruiden, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Laat een grillpan goed warm worden en gril het vlees 2-3 min. langs elke kant op middelhoog vuur.
  5. Snijd het pitabrood in punten, besprenkel met olijfolie en rooster de laatste 5 min. mee in de oven bij de groenten.
  6. Lepel wat hummus op een bord en spreid mooi uit (zie foto). Snijd het vlees in plakjes en schik op de hummus, samen met de geroosterde groenten. Serveer met de pitapunten en werk af met blaadjes peterselie. Smakelijk!
  7. TIP: Het klinkt gek, maar voeg een ijsblokje toe aan de blender en mix minstens 3-5 min. Zo krijg je een zijdezachte hummus.