Gemakkelijke vogelnestjes met frietjes en rucola

35 MIN
2 personen
Gemakkelijke vogelnestjes met frietjes en rucola

Chef Claire: "Easy peasy vogelnestjes op het menu vandaag! Ik breek het ei rechtstreeks in het kommetje gehakt in plaats van het eerst te koken. Dat scheelt weer wat in tijd en ziet er superleuk uit. Smakelijk!"

Ingrediënten

  • 500 gr voorgesneden frieten
  • 3 tomaten
  • ½ sjalot
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 2 eieren
  • 50 gr rucola
  • olie
  • olijfolie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Spreid de frietjes uit op de bakplaat. Besprenkel met een scheutje olie en schuif 25-30 min. in de oven, tot de frietjes krokant zijn. Bestrooi vervolgens met wat zout (zie tip).
  3. Snijd de tomaat en sjalot in grove stukken. Mix met een staafmixer, blender of hakmolen de stukken tomaat en sjalot, tomatenpuree, knoflook (gepeld), Provençaalse kruiden, zout, zwarte peper en de aangegeven hoeveelheid olijfolie, tot een gladde saus.
  4. Verdeel het gehakt in 1 bol per persoon en schik in een ovenschaal. Duw met je vingers een kuiltje in het gehakt, groot genoeg voor 1 ei. Breek een ei in een klein kommetje en giet vervolgens in het kuiltje.
  5. Giet de tomatensaus bij de vogelnestjes en kruid het geheel met extra zout en zwarte peper. Schuif 20 min. in de oven, tot het ei gestold is en de saus pruttelt.
  6. Optioneel: breng de rucola op smaak met olijfolie en wat grof zout.
  7. Serveer de vogelnestjes in tomatensaus met frietjes en wat rucola. Smakelijk!
  8. TIP: Wij hebben deze frietjes uitvoerig in de oven getest, maar je kan ze ook krokant bakken in de friteuse of AirFryer.