Gemakkelijke goulash met rijst, paprika, ui en champigons

30 MIN
2 personen
Gemakkelijke goulash met rijst, paprika, ui en champigons

Foodbagchef Isa: "Goulash is het nationale gerecht van Hongarije en wordt traditioneel geserveerd als soep. De sterk ingedikte versie is dan weer een stoofpotje dat urenlang wordt gekookt in een ketel boven een houtvuur. Ik verkies toch de snelle versie."

Ingrediënten

  • 125 gr witte rijst
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 125 gr witte champignons
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 varkenslapjes
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ blokje runderbouillon
  • 10 gr platte peterselie
  • olijfolie
  • 1 el bloem
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de paprika in dunne repen en de champignons in plakjes. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Snijd het varkenslapje in stukken van 2 cm.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot en bak het vlees kort aan op hoog vuur, tot het een korstje krijgt. Kruid met zout en zwarte peper en haal uit de pot. Voeg de champignons, paprika, ui en knoflook toe en laat 5 min. stoven op hoog vuur. Kruid met het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en laat 30 sec. meebakken. Verkruimel de bouillon erbij (zie tip) en bevochtig met 150 ml water. Roer het geheel goed los.
  4. Laat de stoofpot 10 min. pruttelen op zacht vuur zonder deksel op de pan. Voeg vervolgens het vlees toe en laat nog 5 min. pruttelen met het deksel op de pot. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Hak de peterselie fijn en schep onder de goulash. Serveer de goulash met de rijst. Smakelijk!
  6. TIP: Halt! Heb je een restje rode wijn in de koelkast? Blus dan hiermee de groenten. Of staat er een fles wodka of jenever in de drankenkast? Dat werkt ook prima. Voeg vervolgens het water toe.