Gelakte zalm met gebakken noedels

35 MIN
2 personen
Gelakte zalm met gebakken noedels

Gelakte zalm is een heerlijk sappig stukje zalm die je inwrijft met een lekker sausje met honing bij. Daarbij komen gebakken noedels met peultjes en broccoli.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el honing
  • 2 el ketjap manis
  • 1 kl sambal oelek
  • 2 zalmfilet
  • 150 g eiernoedels
  • ½ broccoli
  • 3 lente-uitjes
  • 100 g peultjes
  • 50 g sojascheuten
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • ½ el wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pers de knoflook. Verwarm de helft van de arachideolie in een steelpan en fruit de knoflook glazig. Voeg de honing, de ketjap manis, de wittewijnazijn en de sambal oelek toe. Laat op een zacht vuur lichtjes inkoken.
  3. Leg de zalmfilets op een met bakpapier bedekte bakplaat. Kruid met peper en zout. Bestrijk ze met de helft van het sausje. Laat 10 minuten rusten.
  4. Zet de zalmfilets ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven. Bestrijk de vis halverwege de baktijd nog eens met de saus.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten.
  6. Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de lente-ui in ringetjes.
  7. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de broccoliroosjes en de peultjes in ongeveer 4 minuten beetgaar. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 à 3 minuten mee. Giet de noedels af en laat goed uitlekken. Schep ze door de groenten en roerbak nog even mee. Breng op smaak met peper en sojasaus.
  8. Verdeel de noedels over kommetjes. Leg er een stuk zalm op en werk af met lente-uitjes en sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 939.49 kcal
Koolhydraten 87.72 g
waarvan suikers 25.82 g
Vet 43.71 g
waarvan verzadigd 7.97 g
Proteïnen 47.52 g
Vezels 3.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin