Gelakte kippenvleugeltjes met chilisaus

135 MIN
4 personen
Gelakte kippenvleugeltjes met chilisaus

Een heerlijk hapje of voorgerecht, deze gelakte kippenvleugeltjes met pittige chilisaus. Om met je vingers op te peuzelen! Kan ook klaargemaakt worden op de bbq

Ingrediënten

  • 16 kippenvleugeltjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 50 ml ketchup
  • 3 el chilisaus
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl cayennepeper
  • 1 el tijm
  • 1 kl currypoeder

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C.
  2. Meng de ketchup met de honing, de olijfolie, de ketjap manis, de knoflook, de cayennepeper, de tijm en de currypoeder tot een marinade.
  3. Leg de kippenvleugeltjes in een ovenschaal en overgiet met de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat 2 uur in de oven garen.
  4. Verhoog de oven tot 180 °C. Laat de vleugeltjes nog 5 minuten krokant worden zonder de aluminiumfolie.
  5. Serveer de kippenvleugels met de chilisaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 478.95 kcal
Koolhydraten 26.37 g
waarvan suikers 20.69 g
Vet 25.98 g
waarvan verzadigd 5.67 g
Proteïnen 36.05 g
Vezels 1.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin