Geitenkaaspasteitje

40 MIN
4 personen
Geitenkaaspasteitje

Dit geitenkaaspasteitje is een lekkere licht en maak je snel klaar. Gevuld met puntpaprika, appel en spekjes is het een fris en gezond voorgerechtje.

Ingrediënten

  • 250 g spekblokjes
  • 2 vellen filodeeg, gehalveerd
  • 2 puntpaprika's, in reepjes
  • 12 kerstomaten, in kwartjes
  • 100 g rucola
  • 1 appel, in blokjes
  • 3 el amandelschilfers
  • 150 g geitenkaas
  • 2 kl honing
  • 1 el balsamicocrème
  • 2 kl olijfolie
  • 2 takjes dragon, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Rooster de amandelschilfers in een droge pan. Zet even opzij.
  2. Bak de reepjes puntpaprika ook kort aan in een droge pan. Kruid bij met peper en zout.
  3. Bak de spekblokjes zonder vet. Besprenkel met de honing en laat rustig karameliseren.
  4. Doe de appelblokjes, de dragon, de spekjes en de puntpaprika in een groe kom. Meng er de geitenkaas goed door.
  5. Bestrijk de vellen filodeeg met een koffielepel olijfolie. Schep 3 grote lepels van het geitenkaasmengsel in het midden van elk velletje. Vouw toe tot een vierkantje.
  6. Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de pakketjes enkele minuten goudbruin.
  7. Meng de rucola met de kerstomaatjes. Besprenkel met de balsamicocrème en werk af met de amandelschilfers. Snijd de pakketjes filodeeg middendoor en serveer met de rucola salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 805.36 kcal
Koolhydraten 22.06 g
waarvan suikers 12.52 g
Vet 76.1 g
waarvan verzadigd 28.01 g
Proteïnen 8.86 g
Vezels 4.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin