Gehaktbrood met waterkersstoemp en Blackwellsaus

50 MIN
2 personen
Gehaktbrood met waterkersstoemp en Blackwellsaus

Hmm, lekker comfort food, op grootmoeders wijze: een heerlijke puree met peperige waterkers, gehaktbrood en daarbij Blackwellsaus, op basis van pickles. Hier ga je van genieten!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 4 el panko
  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ runderbouillonblokje
  • 4 el pickles
  • 1 brikje lichte room
  • 1 bussel waterkers
  • 1½ el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en doe er het ei (de eieren), de panko, peper en zout bij en meng goed door elkaar met je handen. Vorm er een gehaktbroodje van (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is) en plaats in een ingevette ovenschaal. Zet 40-45 minuten in de oven.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Verwarm per persoon 75 milliliter water in een steelpannetje. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en hou warm op een zacht vuur.
  4. Hak de waterkers grof. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed. Roer er de waterkers door, maar hou enkele takjes opzij voor de afwerking.
  5. Snij het gehaktbrood in plakken. Serveer het gehaktbrood met de waterkerspuree, de Blackwellsaus en de rest van de waterkers.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 6 december.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 2 december om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 799.27 kcal
Koolhydraten 58.8 g
waarvan suikers 5.23 g
Vet 45.41 g
waarvan verzadigd 23.19 g
Proteïnen 37.36 g
Vezels 8.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin