Gehaktbrood met pistachenootjes, geroosterde boontjes en aardappelen

40 MIN
2 personen
Gehaktbrood met pistachenootjes, geroosterde boontjes en aardappelen

Een heerlijk gehaktbroodje met een leuke verrassing binnenin: krokante pistachenootjes! Daarbij komen geroosterde boontjes en gekookte aardappelen, yum!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 30 g pistachenoten
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 2 el paneermeel
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 tomaat
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe het gehakt samen met het ei (de eieren), de pistachenootjes, de tijm en het paneermeel in een kom. Kruid met peper en zout. Meng goed en vorm tot een gehaktbroodje. Smelt de boter. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet 15 minuten in de oven.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de boontjes 4 minuten. Schep uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg nu de aardappelen toe en laat ze 15-20 minuten gaarkoken en giet af.
  5. Leg de boontjes naast het gehaktbroodje, kruid ze met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet het gehaktbroodje met de boontjes nog 20 minuten in de oven.
  6. Snij ondertussen de peterselie fijn. Snij de tomaat in fijne blokjes.
  7. Haal het gehaktbroodje uit de oven en snij het in plakjes. Serveer met de geroosterde boontjes en de gekookte aardappelen. Werk af met de fijngesneden peterselie en blokjes tomaat.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 872.67 kcal
Koolhydraten 60.6 g
waarvan suikers 5.8 g
Vet 51.88 g
waarvan verzadigd 19.74 g
Proteïnen 40.28 g
Vezels 13.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin