Gehaktbrood met pastinaakfrietjes

50 MIN
2 personen
Gehaktbrood met pastinaakfrietjes

Een heerlijk gehaktbroodje uit de oven met daarbij originele pastinaakfrietjes uit de oven. Veel gezonder dan gewone frietjes!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 4 takjes tijm
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 20 g panko
  • 10 g basilicum
  • 2 el mayonaise
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Rits de blaadjes van de takjes tijm en strooi ze over de pastinaakfrietjes. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Doe het gehakt in een kom en doe er het ei (de eieren), de knoflook, de rode ui, panko, peper en zout bij en meng goed door elkaar met je handen. Vorm er een gehaktbroodje van en plaats in een ovenschaal. Zet 20 minuten in de oven.
  3. Snij het basilicum heel fijn en meng door de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de pastinaakfrietjes en het gehaktbroodje uit de oven. Snij het gehaktbroodje in plakjes en serveer met de pastinaakfrietjes, de gemengde sla en de basilicummayonaise.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 737.37 kcal
Koolhydraten 40.65 g
waarvan suikers 5.88 g
Vet 48.57 g
waarvan verzadigd 11.85 g
Proteïnen 32.87 g
Vezels 9.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin