Gehaktbrood met pastinaakfrietjes

50 MIN
2 personen
Gehaktbrood met pastinaakfrietjes

Een heerlijk gehaktbroodje uit de oven met daarbij originele pastinaakfrietjes uit de oven. Veel gezonder dan gewone frietjes!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 4 el panko
  • 2 pastinaken
  • 4 takjes tijm
  • 10 g bieslook
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en doe er het ei (de eieren), de panko, peper en zout bij en meng goed door elkaar met je handen. Vorm er een gehaktbroodje van (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is) en plaats in een ingevette ovenschaal. Zet 40-45 minuten in de oven.
  2. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Rits de blaadjes van de takjes tijm en strooi ze over de pastinaakfrietjes. Zet 25 minuten mee in de oven. Schep halverwege om.
  3. Snij de bieslook fijn en meng door de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de pastinaakfrietjes en het gehaktbroodje uit de oven. Snij het gehaktbroodje in plakjes en serveer met de pastinaakfrietjes, de gemengde sla en de bieslookmayonaise.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 704 kcal
Koolhydraten 34.68 g
waarvan suikers 1.1 g
Vet 48.38 g
waarvan verzadigd 11.72 g
Proteïnen 31.81 g
Vezels 7.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin