Gehaktbrood met krieltjes en champignonroomsaus

50 MIN
2 personen
Gehaktbrood met krieltjes en champignonroomsaus

Heerlijk comfort food voor op een koude dag: een lekker gehaktbroodje met geroosterde krieltjes, champignonroomsaus en veldsla erbij. Terwijl het gehaktbrood en de krieltjes in de oven staan, heb jij rustig op je gemak tijd om de champignonroomsaus te maken. Handig!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 250 g champignons
  • 50 g veldsla
  • 400 g krielaardappelen
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1½ el boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe het gehakt samen met het ei (de eieren) en het paneermeel in een kom. Doe er de tijm bij. Kruid met peper en zout. Meng goed en vorm tot een gehaktbroodje (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is). Vet een ovenschaal in met boter en leg het gehaktbroodje erin. Zet 40-45 minuten in de oven.
  3. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Was de veldsla en laat uitlekken.
  4. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten mee in de oven. Schep halfweg om.
  5. Meng de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  6. Laat de rest van de boter smelten in een pan en bak de champignons. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel je er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon over. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room en mosterd toe en roer los. Hou warm op een zacht vuur.
  7. Snij het gehaktbroodje in plakken. Verdeel de veldsla over de borden. Bedruppel met de dressing. Leg er de plakken gehaktbrood bij, de krieltjes, schep er de champignonroomsaus over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 934.63 kcal
Koolhydraten 52.32 g
waarvan suikers 3.62 g
Vet 63.16 g
waarvan verzadigd 25.66 g
Proteïnen 38.69 g
Vezels 8.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin