Gehaktbrood met hardgekookt ei

70 MIN
6 personen
Gehaktbrood met hardgekookt ei

Een variatie op vogelnestjes, maar dan voor een grote groep: gehaktbrood met hardgekookte eitjes, maar ook boordevol groentjes.

Ingrediënten

  • 1200 g gemengd gehakt
  • 6 plakken beenham, in reepjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 2 wortelen, in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 200 g wit brood, zonder korst, in melk geweekt
  • 3 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 ml sherry
  • 2 el olijfolie
  • 25 g boter
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • 10 blaadjes salie, fijngehakt
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Fruit de ui, de knoflook, de selderij en de wortelen in een pan met olie en boter en voeg de kruiden toe. Overgiet met de sherry en laat enkele minuten inkoken. Haal de pan van het vuur.
  3. Doe het gehakt in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de groenten door. Knijp de melk uit het brood en verdeel over het mengsel. Voeg 1 losgeklopt ei toe en meng goed door elkaar.
  4. Bekleed een langwerpige ovenschaal met aluminiumfolie. Bestrijk de met olijfolie. Verdeel een derde van het gehaktmengsel in de vorm en strijk het oppervlak glad. Leg de helft van de hamreepjes erop, en daarop weer wat gehakt. Schik hierop de hardgekookte eieren en vul aan met gehakt. Leg vervolgens opnieuw een laagje ham en gehakt.
  5. Zet het gehaktbrood 50 minuten in de voorverwarmde oven tot het een goudbruin korstje krijgt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 778.57 kcal
Koolhydraten 21.31 g
waarvan suikers 4.27 g
Vet 55.45 g
waarvan verzadigd 20.98 g
Proteïnen 45.87 g
Vezels 2.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin