Gehaktballetjes Stroganoff met geroosterde patatjes

30 MIN
2 personen
Gehaktballetjes Stroganoff met geroosterde patatjes

Stroganoff is een typische pittige saus uit de Russische keuken, die meestal bij rundsvlees geserveerd wordt.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 125 g champignons
  • 10 g bladpeterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl paprikapoeder
  • 2 el paneermeel
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 100 ml lichte room
  • ½ runderbouillonblokje
  • 4 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de ui en de paprika in reepjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de peterselie fijn.
  3. Doe het gehakt in een mengkom, samen met de helft van het paprikapoeder, de helft van het paneermeel, de mosterd en de helft van de fijngesneden peterselie. Kruid met peper en zout. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Wanneer het gehakt nog te vochtig is, voeg de rest van het paneermeel toe. Rol er gelijke balletjes van.
  4. Verhit 1/4de van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de ui, champignons, paprika en de rest van het paprikapoeder toe. Roerbak gedurende 3-4 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 1 minuut bakken.
  6. Voeg nu per persoon 60 milliliter water en de room toe. Verkruimel de runderbouillon over het gerecht. Kruid met peper en zout. Schep goed om, breng aan de kook en draai dan het vuur lager, zodat de saus zachtjes pruttelt. Voeg de gehaktballetjes toe, zet een deksel op de pan en laat 10 minuten garen.
  7. Serveer de Stroganoff gehaktballetjes met de geroosterde patatjes en werk af met de rest van de peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 983.98 kcal
Koolhydraten 70.03 g
waarvan suikers 15.66 g
Vet 59.4 g
waarvan verzadigd 18.2 g
Proteïnen 38.1 g
Vezels 14.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin