Gehaktballetjes met courgette en kruidenkaassaus

30 MIN
2 personen
Gehaktballetjes met courgette en kruidenkaassaus

Vandaag eten we originele gehaktballetjes! Ze worden samen gebakken met courgette en champignons. Dat past heerlijk bij de verrassende kruidenkaassaus. Doe daar nog peterselie-aardappeltjes bij, en je hebt een maaltijd in mekaar gebokst waar jong én oud blij van wordt.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ courgette
  • 125 g champignons
  • 10 g krulpeterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • ½ potje lichte room
  • 75 g kruidenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de courgette in blokjes. Snij de champignons in schijfjes. Snij de peterselie fijn.
  3. Doe het gehakt in een mengkom, samen met de helft van het paneermeel, de mosterd en de helft van de fijngesneden peterselie. Kruid met peper en zout. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Wanneer het gehakt nog te vochtig is, voeg de rest van het paneermeel toe. Rol er gelijke balletjes van.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de olijfolie en bak de courgetteblokjes en champignonschijfjes gedurende 6 minuten. Voeg de lichte room en kruidenkaas toe en roer goed om. Voeg de gehaktballetjes terug toe en laat nog enkele minuten doorwarmen op een matig vuur. Wanneer de saus te dik is, voeg nog een eetlepel water toe. Kruid met peper en zout.
  6. Roer de rest van de peterselie en de boter door de gekookte aardappelen. Serveer de gehaktballetjes met de saus en de peterselie-aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 916.57 kcal
Koolhydraten 54.24 g
waarvan suikers 7.18 g
Vet 55.83 g
waarvan verzadigd 23.68 g
Proteïnen 47.97 g
Vezels 8.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin