Gehaktballetjes in tomatensaus met Parmezaan-pistachecrumble

30 MIN
4 personen
Gehaktballetjes in tomatensaus met Parmezaan-pistachecrumble

Een verrassende twist op een klassieker! Geef de klassieke balletjes in tomatensaus een verrassende upgrade met een verrassende Parmezaan-pistachecrumble. Een heerlijk recept uit het nieuwe kookboek 'Lekker Simpel' van Manon Van Aerschot.

Ingrediënten

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 8 el panko
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikken kerstomaatjes
  • 1 el honing
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 kg aardappelen
  • 2 el boter
  • 100 ml melk
  • snuifje nootmuskaat
  • 4 el pistachenoten, gedopt
  • 4 el Parmezaan, geraspt
  • enkele takjes bladpeterselie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten beetgaar in gezouten water.
  2. Meng het gehakt met het ei en de helft van de panko en rol er balletjes van.
  3. Pel de knoflook en de ui en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een diepe pan en voeg de gehaktballetjes toe samen met de fijngesnipperde knoflook en de ui. Laat even aanbakken en zorg ervoor dat de balletjes aan alle kanten een mooi korstje krijgen.
  4. Voeg de kerstomaatjes, de honing en het groentebouillonblokje toe en laat 20 minuten stoven.
  5. Giet intussen de aardappelen af, meng er de boter en de melk onder, plet tot puree met een puree- stamper en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.
  6. Meng de rest van de panko voor de crumble met de geraspte Parmezaanse kaas. Hak de pistachenootjes en de bladpeterselie fijn en meng ze eronder. Bak alles kort aan in een pannetje.
  7. Schep de puree met de gehaktballetjes op de borden en werk af met de crumble.
  8. Tip: moet het extra snel gaan? Gebruik dan voorgerolde gehaktballetjes.