Gehaktballetjes in mosterdsaus met geroosterde tomaten en hasselback aardappeltjes

30 MIN
2 personen
Gehaktballetjes in mosterdsaus met geroosterde tomaten en hasselback aardappeltjes

Gehaktballetjes in een heerlijke romige mosterdsaus met originele geroosterde tomaten bij en schattige hasselback aardappeltjes. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 brikje lichte room
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • 1 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes. Pers de knoflook. Smelt de boter in een steelpannetje en doe er de knoflook bij. Kruid met peper en zout. Leg een krieltje in een houten lepel. Maak inkepingen naast elkaar in elk krieltje, maar snij niet helemaal door (doordat het krieltje in de houten lepel ligt, kan je het onderaan niet helemaal doorsnijden). Je krijgt nu een mooi streepjespatroon op de krieltjes. Leg de krieltjes in een ovenschaal en giet er de knoflookboter over. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Halveer de tomaten en leg ze in een ovenschaal, met de opengesneden kant naar boven. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de helft van de olijfolie samen met de balsamico, de blaadjes tijm en peper en zout in een kommetje, meng en bestrijk de tomaten hiermee. Zet de tomaten 15 minuten mee in de oven.
  3. Doe het gehakt in een kom, samen met het paneermeel. Kruid met peper en zout. Meng goed en rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de balletjes rondom gedurende 6 minuten. Schep de balletjes even uit de pan en voeg de room, per persoon 3 eetlepels water en de mosterd toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer goed en voeg de gehaktballetjes terug toe. Laat de saus nog enkele minuten inkoken. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Serveer de gehaktballetjes met de geroosterde tomaten, hasselback aardappeltjes en het mosterdsausje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 929.81 kcal
Koolhydraten 59.11 g
waarvan suikers 7.32 g
Vet 61.3 g
waarvan verzadigd 27.02 g
Proteïnen 34.51 g
Vezels 7.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin